Ako uskladniť teepee stan

Teepee stany sú skvelým spôsobom, ako zabaviť deti a dodať im vlastný priestor na hranie. Keď sa ale teepee stan nepoužíva, je dôležité ho správne uskladniť, aby sa nepoškodil. Tu je niekoľko tipov, ako na to:

1. Rozložte teepee stan: Pred uskladnením je dôležité teepee stan úplne rozložiť a nechať ho vyschnúť, ak je mokrý. Vlhkosť môže viesť k plesni a hnilobe, preto je dôležité, aby bol stan pred uskladnením úplne suchý.

2. Odstráňte tyče: Vyberte z teepee stanu všetky tyče. Ak sú tyče drevené, utrite ich suchou handrou a skladujte ich na suchom a chladnom mieste. Ak sú tyče kovové, skontrolujte, či nie sú hrdzavé. Ak je to potrebné, natrite ich ochranným náterom proti hrdzi.

3. Zložte látku: Zložte látku teepee stanu tak, aby bola čo najkompaktnejšia. Môžete ju zložiť do obdĺžnika alebo trojuholníka. Ak je látka bavlnená alebo plátnená, môžete ju pred zložením vyžehliť, aby ste ju zbavili vrások.

4. Uschovajte teepee stan: Látku a tyče teepee stanu skladujte v suchom a chladnom mieste. Môžete ich umiestniť do vreca na uskladnenie, krabice alebo do iného uzavretého kontajnera. Ak je to možné, skladujte teepee stan na mieste, kde nebude vystavený priamemu slnečnému žiareniu alebo vlhkosti.

Tipy:

  • Ak teepee stan nepoužívate dlhší čas, je dobré ho skontrolovať, či nie je poškodený. Ak spozorujete akékoľvek diery alebo trhliny, opravte ich pred uskladnením stanu.
  • Pred uskladnením teepee stanu ho môžete ošetriť vodoodpudivým sprejom. To pomôže ochrániť stan pred vlhkosťou a plesňou.
  • Ak nemáte dostatok miesta na uskladnenie teepee stanu v zloženom stave, môžete ho nechať postavený v rohu miestnosti. Uistite sa, že je stan umiestnený na suchom a chladnom mieste a že nie je vystavený priamemu slnečnému žiareniu.

Dodržiavaním týchto tipov môžete zabezpečiť, že váš teepee stan bude v dobrom stave a pripravený na použitie aj po rokoch.

Najdete nás i na MALL.SK