5 dôvodov, prečo pustiť farby do detskej izby

Rozhodujete sa, či detskú izbu zariadiť v neutrálnych farbách alebo sa tu naopak vyblázniť? Hoci sa iste nájde veľké množstvo praktických dôvodov, prečo zvoliť nenápadné odtiene, sú aj dôvody, ktoré vás presvedčia, že pestrá izbička bude dobrý nápad.

 

Farby vaše dieťa rozveselia aj upokoja

 

Na ľudskú náladu majú farby vplyv. Tým, že sú deti vnímavejšie, je tento vplyv ešte intenzívnejší. Pokiaľ chcete mať veselé dieťa, vyberte do izby žltú farbu. Žltá je jasná farba, ktorá izbu prežiari, prináša so sebou veľmi pozitívnu energiu a ocenia ju ako chlapci, tak aj dievčatá.

Ak máte doma malého nezbedníka, upokojíte ho izbičkou ladenou do zelena. Podobne pôsobí aj modrá, ktorá navyše podporí sústredenie malého školáka.

Detská izba ladená do zelených farieb inšpirácia

Ak chcete vedieť viac o psychológii farieb, odporúčame prečítať si tento článok.

 

Vytvorte izbičku snov

 

Má vaše dieťa obľúbenú farbu? Splňte mu sen a vytvorte izbičku snov tak, že ju zladíte do tejto farby. Môžete sa zamerať ako na steny, detaily alebo farebné časti nábytku. Nie je nič lepšie, ako keď má dieťa svoju izbu zároveň aj ako najobľúbenejšie miesto.

Ak hľadáte krásne farebné produkty do detskej izby, prezrite si aj náš katalóg, kde nájde učiace veže, drevené svietidlá, stoly a aj stoličky.

 

Teepee dievča hrajúce sa v izbe

 

Farebný izba znesie aj malých šibalov

 

Občas sa stane, že kreativita dieťaťa presiahne papier a pokračuje v kreslení aj po nábytku. Ak zriadite detskú izbu v sterilných svetlých odtieňoch, bude to pôsobiť ako päsť na oko. Pestrofarebná izba však pár ozdôb od fixiek a pasteliek stratí a keď ich objavíte, tak budú skôr úsmevnú spomienkou.

 

Aj farby môžete kombinovať

 

Preferujete neutrálne odtiene kvôli tomu, aby ste mohli všetko ľahko kombinovať? Nemusíte. Kým sú deti malé, nebojte sa kombinovania farieb. Až deti trochu vyrastú a budú túžiť po dospelejšej izbičke, tak stačí vymaľovať steny neutrálnou farbou a ponechať farebný nábytok. Izbička nebude vyzerať tak detsky, ale zároveň nestratí iskru.

 

 Izba ladená do pastelových farbieb so žltou

 

Podporte tvorivosť vašich detí

 

Vytvorte svojim deťom farebné prostredie, ktoré podporí ich kreativitu. Vo svojej izbe deti trávia veľkú časť dňa, preto by malo byť prostredie prispôsobené pre ich rozvoj. V izbe by mal byť priestor ako na učenie, tak aj na hranie a tvorivú činnosť. Skvele poslúžia aj poschodové postele, pod ktorými je priestor na stôl. Oddelí sa tým priestor pre oddych a pre denné aktivity.

Najdete nás i na MALL.SK