Indiánske teepee do detskej izby za desať minút

Pamätáte si na dobu, kedy ste si ako malé deti mali potrebu stavať najrôznejšie úkryty na hranie, kam dospeláci nemohli? Stačilo otočiť kreslá oproti sebe, prehodiť cez ne deku a skrýša bola na svete. A naše deti to majú rovnaké. Tak čo im doma postaviť indiánske teepee?

Hodí sa totiž ideálne pre ich potrebu schovať sa pred celým svetom, a mať tak svoj útulný hrací kútik. Teepee nemusí slúžiť len pre tých najmenších na hranie, ale aj pre väčšie deti, ktoré sa tam treba rady zašijú s knihou alebo tabletom.

Indiánsky teepee stan môžete postaviť nielen v detskej izbe, ale napríklad aj uprostred obývačky alebo v lete na záhrade či chate. Ak patríte medzi rodičov s dostatkom zručnosti a kreativity, môžete takéto teepee vyrobiť sami, presne podľa želania vašich detí.

Teepee pre deti zvládnete vyrobiť sami

Nemusíte nutne do lesa na drevo, aby ste zostavili nosnú konštrukciu stanu. Postačí vám napríklad zakúpiť 4-5 násad ku metle v domácich potrebách, zviazať ich povrazom, a vytvoriť tak štvorcový alebo päťuholníkový ihlan ako základnú konštrukciu teepee stanu.

Potom záleží na vás, či použijete staré plachty alebo deky, ktoré doma nájdete, alebo nakúpite dostatok pekné tkanej látky v galantérii.

Textíliu buď len prehodíte cez konštrukciu stanu a vhodne ju upevníte, alebo si urobíte strih a pustíte sa do šitia stanovej plachty. Prispôsobte presne veľkosť, štýl a farbu teepee pre vášho drobčeka či štýlu domova alebo záhrady.

Čo budete potrebovať:

  • 4 bambusové tyče dlhé dva metre (použiť ale môžete aj drevené násady ku metle alebo dlhé tenšie konáre)
  • dlhý pevný prírodný povrázok
  • nepoužívanú klasickú plachtu na dvoj-posteľ, starú deku alebo
  • drevený štipec na bielizeň
  • farby na textil (nemusí byť)

Postup:

1. Všetky štyri tyče k sebe asi 30 centimetrov od konca pevne zviažte tak, že povraz budete medzi nimi križovať.

2. Zviazané tyče roztiahnite do tvaru požadovaného ihlanu a ten ešte ďalším zviazaním spevnite.

3. Potom si vezmite do rúk prestieradlo ("stanovú látku") a konštrukciu ním potiahnite. Na vrchu látku zopnite štipcom a okraje zahrňte okolo tyčí, ktoré budú predstavovať vchod do teepee.

4. Dovnútra potom na zem dajte deku a nejaké vankúšiky, aby sa tam dieťa cítilo pohodlne.
 

Keď si na výrobu netrúfate

Netrúfate si sami vyrobiť domáce teepee? Nezúfajte! Na našom eshope nájdete množstvo krásnych teepee stanov, ktoré už čakajú na svojich malých vlastníkov!

Detský TeePee stan s volánikmi pudrovo ružový

Navštívte kategóriu Teepee stany pre deti na našom eshope.

Najdete nás i na MALL.SK